Maandelijkse Archieven: Maart 2020

 1. March 16, 2020

  Wat te doen in huis

   

  Misschien toch anders. Kinderen zijn nu thuis en je mag misschien zelf ook thuis werken. Dat kan voor even leuk zijn maar ondertussen zullen kinderen zich vervelen. Ik heb dan voor mijn kinderen ondertussen activiteiten zitten oeken die ons gezamenlijk bezig houdt voor langdurige speelplezier. het nieuws mag je niet tegenhouden om thuis plezier te hebben!Misschien toch anders. Kinderen zijn nu thuis en je mag misschien zelf ook thuis werken. Dat kan voor even leuk zijn maar ondertussen zullen kinderen zich vervelen. Ik heb dan voor mijn kinderen ondertussen activiteiten zitten oeken die ons gezamenlijk bezig houdt voor langdurige speelplezier. het nieuws mag je niet tegenhouden om thuis plezier te hebben!

  Gezelschapspellen

  Je raadt het al een beetje... Gezelschapspellen. Een mooie moment om als familie en/of vrienden samen de tijd door te komen.  En om de jonge kinderen beetje mee te geven wat er nu rond speelt met

  Meer Lezen
 2. March 03, 2020

  knutselen voor kinderen

   

  Heb je het wel eens meegemaakt dat je kinderen thuis komen van school met een mooi knutselwerk die ze zelfgebouwd hebben? Dat ze het met trots laten zien aan je?  Dat is dan goed ook, want dat is het belangrijkste als het gaat om knutselen. De kinderen moeten blij zijn dat ze zelf een knutselwerk hebben gemaakt.

  Ik merkte dat mijn broertje altijd wanneer hij terugkwam van school gefascineerd was over knutselen. Ik dacht bij mezelf na om te kijken waarom knutselen zo leuk is voor kinderen en of kinderen er ook wat meenemen in hun groei.

   

  Waarom knutselen goed is voor kleuters

   Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van het kind. Het daagt uit tot waarnemen en denken; hoe zit iets in elkaar?, waar begin ik? en hoe ga ik verder?

  Samen knutselen bevordert onderlinge contacten met andere kinderen door samenwerken, materiaal delen en

  Meer Lezen