Maandelijkse Archieven: Augustus 2021

 1. August 30, 2021

  Halloween 2021

  Halloween 2021  

  Kan jij ook niet wachten tot het griezeligste feest van het jaar?  Halloween komt van All Hallows’ eve, het is de Engelse naam voor allerheiligenavond.  Halloween wordt op 31 oktober gevierd. Heb jij al enig idee wat jij op deze gezellige dag gaat doen? Hieronder krijg jij tips en overzicht van activiteiten die in 2021 plaatsvinden!  

   Huis ombouwen 

  Je kunt je huis ombouwen tot een griezelig spookhuis! Volgens een legende helpt h

  Meer Lezen
 2. August 30, 2021

  Sint-Maarten 2021

  Sint-Maarten 2021 

   In deze blog lees jij wat Sint-Maarten is en wat je op deze feestdag kan doen in 2021! In Nederland vieren mensen op 11 november 2021 Sint-Maarten. Kinderen lopen op de straat met lampionnen en bellen vervolgens aan de deuren in kleine groepjes om snoep of fruit te krijgen. In meeste Nederlandse gezinnen halen ze allerlei lekkernijen op deze dag. 

  Dringend advies om geen Sint-Maarten te vieren in 2021 vanwege corona-virus 

  Risiconiveau in de meeste regio's blijven hoog en neemt steeds toe. Daarom is het beter dat de ouders deze keer hun kinderen niet op straat meenemen om Sint-Maarten te vieren. Mocht je in een regio wonen waar het risiconiveau

  Meer Lezen
 3. August 30, 2021

  Intocht Sinterklaas 2021

  Zaterdag 13 november 2021 Sinterklaas intocht

  De landelijke Sinterklaas intocht vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 november. Noteer deze datum alvast in uw agenda, want dit feest wilt u natuurlijk niet missen. Net als vorig jaar wordt de plaats van de landelijke intocht van Sinterklaas niet vooraf bekend gemaakt.

  Wel kunnen gemeentes zich inschrijven om met een afvaardiging bij Sinterklaas langs te gaan. Iedere gemeente zal zelf ook dit jaar weer met een bonte stoet van kinderen de Goedheiligman verwelkomen met geschenken, optredens en prachtige tekeningen. De landelijke intocht Sinterklaas 2021 wordt natuurlijk ook uitgezonden op televisie.

  Zodra de Sint officieel in ons land is aangekomen, mogen de kinderen bij het naar bed gaan hun schoen bij de schoorsteen of voordeur zetten. Daarbij is het gebruikelijk dat er Sinterklaasliedjes worden gezongen, zoals Sinterklaas Kapoentje. Kort na de landelijke Sinterklaasintocht van 13 november 2021

  Meer Lezen