Informatief

 1. August 30, 2021

  Sint-Maarten 2021

  Sint-Maarten 2021 

   In deze blog lees jij wat Sint-Maarten is en wat je op deze feestdag kan doen in 2021! In Nederland vieren mensen op 11 november 2021 Sint-Maarten. Kinderen lopen op de straat met lampionnen en bellen vervolgens aan de deuren in kleine groepjes om snoep of fruit te krijgen. In meeste Nederlandse gezinnen halen ze allerlei lekkernijen op deze dag. 

  Dringend advies om geen Sint-Maarten te vieren in 2021 vanwege corona-virus 

  Risiconiveau in de meeste regio's blijven hoog en neemt steeds toe. Daarom is het beter dat de ouders deze keer hun kinderen niet op straat meenemen om Sint-Maarten te vieren. Mocht je in een regio wonen waar het risiconiveau

  Meer Lezen
 2. August 30, 2021

  Intocht Sinterklaas 2021

  Zaterdag 13 november 2021 Sinterklaas intocht

  De landelijke Sinterklaas intocht vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 november. Noteer deze datum alvast in uw agenda, want dit feest wilt u natuurlijk niet missen. Net als vorig jaar wordt de plaats van de landelijke intocht van Sinterklaas niet vooraf bekend gemaakt.

  Wel kunnen gemeentes zich inschrijven om met een afvaardiging bij Sinterklaas langs te gaan. Iedere gemeente zal zelf ook dit jaar weer met een bonte stoet van kinderen de Goedheiligman verwelkomen met geschenken, optredens en prachtige tekeningen. De landelijke intocht Sinterklaas 2021 wordt natuurlijk ook uitgezonden op televisie.

  Zodra de Sint officieel in ons land is aangekomen, mogen de kinderen bij het naar bed gaan hun schoen bij de schoorsteen of voordeur zetten. Daarbij is het gebruikelijk dat er Sinterklaasliedjes worden gezongen, zoals Sinterklaas Kapoentje. Kort na de landelijke Sinterklaasintocht van 13 november 2021

  Meer Lezen
 3. May 01, 2020

  Langere levertijd door Corona

  Corona levertijd

  Door het Corona virus gelden andere levertijden dan normaal. Het kan dus langer duren voor je met jouw speeltafel aan de slag kunt. Ook kan een reactie via mail langer op zich laten wachten dan normaal. Deze levertijden zijn het gevolg van drukte bij zowel ons als bij PostNL. Houd daarom rekening met een langere levertijd. De huidige levertijd is gemiddeld 3 werkdagen.

  De huidige situatie

  PostNL heeft ons bericht dat veel pakhuizen helemaal vol staan met leveringen en dat er zelfs externe locaties gebruikt worden voor leveringen die niet weg kunnen. Het orderproces in de warenhuizen heeft een bepaalde capaciteit en kan niet sneller draaien dan nu. Dit zorgt er voor dat er niet gegarandeerd kan worden dat je levering daadwerkelijk geleverd wordt op het gekozen moment. We proberen je zo goed als mogelijk is op de hoogte te houden van de actuele situatie.

  Meer Lezen
 4. April 01, 2020

  5 tips tegen verveling

  Verveel jij je ook zo nu heel Nederland in quarantaine zit? Zo ja, dan zijn hier 5 tips voor jouw om jouw quarantaine tijd leuker te maken.

   

  Tip 1 Gamen

  Je raadt het al, vooral de mannen gaan veel gamen. Er worden in sommige gevallen zelfs woonkamers omgetoverd tot echte gamebunkers: met 3 grote beeldschermen en 6 aangesloten controllers.

   

  Tip 2 social media

  The quarantine lifestyle is real. Waar Gen Z eerst vooral nog feestjes ging vieren en er grapjes over maakte, zijn ook zij omgeslagen naar echte quarantainetijgers. Op de socials zie je duizenden be-richten verschijnen verschillende hashtags zoals #quarantinelife en #flattenthecurve en ook stic-kers gerelateerd aan het coronavirus mogen zeker niet ontbreken. Jij wilt toch ook met de wereld delen hoe jij je dagen thuis doorkomt?

   

  Tip 3 Bellen

  Meer Lezen
 5. November 06, 2019

  Sint-Maarten in een notendop

  Sint-Maarten, Sint-Maarten de koeien hebben staarten de vrouwen hebben rokjes aan en 11 November is de dag, zo kan ik nog wel even doorgaan. Kent u deze liedjes nog en krijgt u hiervan ook een herinnering aan uw jeugd?

  Sint-Maarten ook wel het lichtjesfeest genoemd staat weer voor de deur, het feest is vooral erg geliefd onder kinderen. Het word op 11 november gevierd of soms de avond ervoor. Het feest word gevierd in sommige streken van België, Nederland, Noord-Frankrijk, Duitsland, Portugal, Hongarije en uiteraard op het Eiland Sint-Maarten. 

  Er worden verschillende speculaties gedaan over de oorsprong van het Sint-Maarten feest,  vaak word er geschreven dat het van oudsher een Germaans winterfeest is. Een Schotse antropoloog veronderstelt dat het feest een heidense oorsprong heeft.

  Sint-Maarten in de vorige eeuw

  Sint-Maarten was als bedelfeest oorspronkelijk alleen voor de armen en aan het begin van de 20<

  Meer Lezen