Informatief

 1. November 10, 2020

  Intocht Sinterklaas 2020

  Traditionele Sinterklaasintochten zijn afgelast

  De sinterklaasintochten zijn in veel gemeenten afgelast. Het coronavirus en de aangescherpte maatregelen maken het organiseren van een veilige intocht met publiek voor de meeste organisaties onmogelijk.

  Intocht van Sinterklaas gaat in 2020 toch op een bepaalde manier door, maar niet landelijk

  Door het coronavirus zal publiek niet welkom zijn bij de intocht en zal de locatie niet worden bekendgemaakt aan publiek.Sinterklaas heeft wel aangegeven dat hij wel naar Nederland zou komen en dat pakjesavond door zou gaan. Normaal gesproken zou de landelijke intocht op zaterdag 14 november 2020 plaatsvinden.

  Sinterklaas

  Sinterklaas komt

  Meer Lezen
 2. November 04, 2020

  Sint-Maarten 2020

  Sint-Maarten 2020 

   In deze blog lees jij wat Sint-Maarten is en wat je op deze feestdag kan doen in 2020! In Nederland vieren mensen op 11 november 2020 Sint-Maarten. Kinderen lopen op de straat met lampionnen en bellen vervolgens aan de deuren in kleine groepjes om snoep of fruit te krijgen. In meeste Nederlandse gezinnen halen ze allerlei lekkernijen op deze dag. 

  Dringend advies om geen Sint-Maarten te vieren in 2020 vanwege corona-virus 

  Risiconiveau in de meeste regio's blijven hoog en neemt steeds toe. Daarom is het beter dat de ouders deze keer hun kinderen niet op straat meenemen om Sint-Maarten te vieren. Mocht je in een regio wonen waar het risiconiveau

  Meer Lezen
 3. May 01, 2020

  Langere levertijd door Corona

  Corona levertijd

  Door het Corona virus gelden andere levertijden dan normaal. Het kan dus langer duren voor je met jouw speeltafel aan de slag kunt. Ook kan een reactie via mail langer op zich laten wachten dan normaal. Deze levertijden zijn het gevolg van drukte bij zowel ons als bij PostNL. Houd daarom rekening met een langere levertijd. De huidige levertijd is gemiddeld 3 werkdagen.

  De huidige situatie

  PostNL heeft ons bericht dat veel pakhuizen helemaal vol staan met leveringen en dat er zelfs externe locaties gebruikt worden voor leveringen die niet weg kunnen. Het orderproces in de warenhuizen heeft een bepaalde capaciteit en kan niet sneller draaien dan nu. Dit zorgt er voor dat er niet gegarandeerd kan worden dat je levering daadwerkelijk geleverd wordt op het gekozen moment. We proberen je zo goed als mogelijk is op de hoogte te houden van de actuele situatie.

  Meer Lezen
 4. April 01, 2020

  5 tips tegen verveling

  Verveel jij je ook zo nu heel Nederland in quarantaine zit? Zo ja, dan zijn hier 5 tips voor jouw om jouw quarantaine tijd leuker te maken.

   

  Tip 1 Gamen

  Je raadt het al, vooral de mannen gaan veel gamen. Er worden in sommige gevallen zelfs woonkamers omgetoverd tot echte gamebunkers: met 3 grote beeldschermen en 6 aangesloten controllers.

   

  Tip 2 social media

  The quarantine lifestyle is real. Waar Gen Z eerst vooral nog feestjes ging vieren en er grapjes over maakte, zijn ook zij omgeslagen naar echte quarantainetijgers. Op de socials zie je duizenden be-richten verschijnen verschillende hashtags zoals #quarantinelife en #flattenthecurve en ook stic-kers gerelateerd aan het coronavirus mogen zeker niet ontbreken. Jij wilt toch ook met de wereld delen hoe jij je dagen thuis doorkomt?

   

  Tip 3 Bellen

  Meer Lezen
 5. November 06, 2019

  Sint-Maarten in een notendop

  Sint-Maarten, Sint-Maarten de koeien hebben staarten de vrouwen hebben rokjes aan en 11 November is de dag, zo kan ik nog wel even doorgaan. Kent u deze liedjes nog en krijgt u hiervan ook een herinnering aan uw jeugd?

  Sint-Maarten ook wel het lichtjesfeest genoemd staat weer voor de deur, het feest is vooral erg geliefd onder kinderen. Het word op 11 november gevierd of soms de avond ervoor. Het feest word gevierd in sommige streken van België, Nederland, Noord-Frankrijk, Duitsland, Portugal, Hongarije en uiteraard op het Eiland Sint-Maarten. 

  Er worden verschillende speculaties gedaan over de oorsprong van het Sint-Maarten feest,  vaak word er geschreven dat het van oudsher een Germaans winterfeest is. Een Schotse antropoloog veronderstelt dat het feest een heidense oorsprong heeft.

  Sint-Maarten in de vorige eeuw

  Sint-Maarten was als bedelfeest oorspronkelijk alleen voor de armen en aan het begin van de 20

  Meer Lezen