Traditionele Sinterklaasintochten zijn afgelast

De sinterklaasintochten zijn in veel gemeenten afgelast. Het coronavirus en de aangescherpte maatregelen maken het organiseren van een veilige intocht met publiek voor de meeste organisaties onmogelijk.

Intocht van Sinterklaas gaat in 2020 toch op een bepaalde manier door, maar niet landelijk

Door het coronavirus zal publiek niet welkom zijn bij de intocht en zal de locatie niet worden bekendgemaakt aan publiek.Sinterklaas heeft wel aangegeven dat hij wel naar Nederland zou komen en dat pakjesavond door zou gaan. Normaal gesproken zou de landelijke intocht op zaterdag 14 november 2020 plaatsvinden.

Sinterklaas

Sinterklaas komt zaterdag met de stoomboot in het fictieve dorp Zwalk. Dat is gebleken uit de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal in 2020. Om te voorkomen dat er een grote massa mensen verzamelt zijn ze genoodzaakt om het geheim te houden.

Fictieve dorp Zwalk en de burgermeester

Burgermeester van het dorp Zwalk is Matthijs van Nieuwkerk. De burgermeester zei dat hij de enige was die instemde met het organiseren van de optocht. Het evenement zal volgens de burgermeester de dorp Zwalk op de kaart zetten in heel Nederland.

Sinterklaasjournaal

Op de zaterdag van de landelijke intocht is er meestal de live uitzending van de landelijke intocht van sinterklaas. Het is nog niet bekend of de NTO een alternatief heeft voor de zaterdagmiddag. Dus is het belangrijk dat je sinterklaasjournaal steeds gaat blijven volgen. De eerste sinterklaasjournaal heeft inmiddels in 9 november om plaatsgevonden.