Zaterdag 13 november 2021 Sinterklaas intocht

De landelijke Sinterklaas intocht vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 november. Noteer deze datum alvast in uw agenda, want dit feest wilt u natuurlijk niet missen. Net als vorig jaar wordt de plaats van de landelijke intocht van Sinterklaas niet vooraf bekend gemaakt.

Wel kunnen gemeentes zich inschrijven om met een afvaardiging bij Sinterklaas langs te gaan. Iedere gemeente zal zelf ook dit jaar weer met een bonte stoet van kinderen de Goedheiligman verwelkomen met geschenken, optredens en prachtige tekeningen. De landelijke intocht Sinterklaas 2021 wordt natuurlijk ook uitgezonden op televisie.

Zodra de Sint officieel in ons land is aangekomen, mogen de kinderen bij het naar bed gaan hun schoen bij de schoorsteen of voordeur zetten. Daarbij is het gebruikelijk dat er Sinterklaasliedjes worden gezongen, zoals Sinterklaas Kapoentje. Kort na de landelijke Sinterklaasintocht van 13 november 2021 komt de Sint in bijna alle steden en dorpen aan.

Nieuws over landelijke intocht Sinterklaas 2021

Het nieuws over de landelijke intocht Sinterklaas 2021 wordt door de Nederlandse televisie uitgezonden. Vanaf 12.00 uur wordt er door NTR speciaal verslag gedaan van de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten in Nederland. Ook wordt de Sint geïnterviewd. Mis het nieuws over de landelijke intocht niet.

In 1945 werd Sinterklaas meestal bijgestaan door slechts één hulppiet, maar tegenwoordig zijn er tientallen Pieten aanwezig die snoepgoed uitdelen en daarnaast gekke capriolen uithalen voor de kinderen. Het is een grote happening waar de kleine kinderen ieder jaar met smart naar uitkijken. En stiekem genieten de ouders ook volop van dit jaarlijkse kinderfeest.

Volg het Sinterklaasjournaal tot Sinterklaasavond

Wilt u het volledige Sinterklaas nieuws samen met uw kinderen volgen? Schakel dan van 8 november tot en met 4 december 2021 om 18.00 uur het Sinterklaasjournaal in op NPO Zapp. De presentatie van het Sinterklaasjournaal zal weer in handen zijn van Dieuwertje Blok en die zal samen met de reporter Jeroen Kramer weer een uitgebreid verslag doen.

Houd daarnaast ook social media in de gaten voor meer nieuws over de intocht van Sinterklaas 2021 en zijn spannende avonturen in ons land.

Op 5 december 2021 is het in Nederland Sinterklaasavond, ook wel pakjesavond genoemd. We vieren dan de verjaardag van de Goedheiligman en uit zijn naam worden er cadeautjes aan elkaar gegeven. In veel gezinnen worden er ook surprises gemaakt met mooie gedichten. Natuurlijk verloopt Sinterklaasavond niet zonder kruidnootjes, chocoladeletters, speculaas en andere zoetige lekkernijen.

Leuk Sinterklaas cadeau

Ieder jaar is het weer een verrassing wat de Sint en zijn Pieten aan cadeautjes meenemen voor het grootste kinderfeest van het jaar. Kinderen zetten hun schoen en hopen dat ze ’s morgensvroeg een leuk Sinterklaascadeau aantreffen, bijvoorbeeld een knuffel, racebaan, puzzel, driewieler of bordspel.

Sinterklaas cadeau ideeën kunt u opdoen en online bestellen bij Speelgoeddirect. Zorg dat u er op tijd bij bent, want zoals u weet, hebben de bezorg Pieten het ieder jaar erg druk. Het zou jammer zijn als u te laat de wensen van uw kinderen doorgeeft en daardoor het houten speelgoed of een speelgoedauto mist. U vindt bij Speelgoed Direct de leukste Sinterklaas cadeaus voor jong en oud.