Heb je het wel eens meegemaakt dat je kinderen thuis komen van school met een mooi knutselwerk die ze zelfgebouwd hebben? Dat ze het met trots laten zien aan je?  Dat is dan goed ook, want dat is het belangrijkste als het gaat om knutselen. De kinderen moeten blij zijn dat ze zelf een knutselwerk hebben gemaakt.

Ik merkte dat mijn broertje altijd wanneer hij terugkwam van school gefascineerd was over knutselen. Ik dacht bij mezelf na om te kijken waarom knutselen zo leuk is voor kinderen en of kinderen er ook wat meenemen in hun groei.

 

Waarom knutselen goed is voor kleuters

 Knutselen stimuleert de creatieve ontwikkeling van het kind. Het daagt uit tot waarnemen en denken; hoe zit iets in elkaar?, waar begin ik? en hoe ga ik verder?

Samen knutselen bevordert onderlinge contacten met andere kinderen door samenwerken, materiaal delen en elkaar helpen. Creatief zijn is belangrijk voor de opvoeding voor een kind. Want6 als een kind zo vroeg mogelijk leert knutselen leert hij discipline en werken met handen en natuurlijk voorwerpen kennen.

Onthoudt wel, het gaat niet om wat de kleuters maken maar meer om wat ze geleerd hebben tijdens knutselen.

 

Waarmee kan ik knutselen?

Wat ik aanraadt en vooral aan kinderen vanaf 3 jaar is Play-Doh. Want bij Play-Doh kun je alles beleven. Play-Doh pizzamaker is er en er is play-Doh ijsjesmaker en nog veel meer.  

Maar je kan ook mooie kraaltjes maken. Daar maak je je handen niet vies van. Kijk mee in de assortimenten van Speelgoeddirect.nl en zie wat voor mooie strijkralen we hebben in de assortimenten.

Tekenen is ook een moment voor rust en creativiteit. Door te tekenen krijgt een kind bovendien alle ruimte om zijn/ haar creativiteit te uiten en te spelen met fantasie. Veel kinderen kunnen hun gevoelens kwijt in tekeningen. Wanneer ze lekker in hun vel zitten en vrolijk zijn, maken ze hele andere tekeningen dan op momenten dat ze het moeilijk hebben en verdrietig of boos zijn.
Tekenen helpt kinderen ook om grip te krijgen op de wereld om hen heen en op alles wat ze zien en beleven. Hun waarnemingsvermogen wordt er enorm door gestimuleerd, wanneer ze tekenen.

 

Bij speelgoeddirect staan op de websites zat keuzes voor knutselen. Onze assortimenten staan vol met het gene waar kinderen hun handen uit hun mouwen kunnen halen. ?

https://www.speelgoeddirect.nl/hobby-en-creatief/knutselen/