Na het lange wachten is hij dan eindelijk hier de nieuwe Pokemon wereld Sword & Shield. Na dat in Pokemon Sun and Moon de Alola regio is veroverd gaat het verhaal verder. Nu kan jij als trainer de Galar regio gaan ontdekken waar je veel nieuwe Pokemons zal tegen komen, spannende gym’s leaders zal gaan uitdagen, en nieuwe vrienden zal ontmoeten. Vang meer dan 80 nieuwe Pokemon’s en verzamel hun gegevens in je pokedex!

De Galar regio

Het avontuur in de Galar regio begint met met uit kieze van een starter pokemon die jouw gaat helpen om tegen anderen pokemon´s te battle, gym´s te veroveren, en natuurlijk vrienden te ontmoeten. Je hebt de keuze uit:

  • Grookey (Grass Pokémon): een ondeugende chimpansee die boordevol met nieuwsgierigheid zit.
  • Scorbunny (Fire Pokémon): een lief en schattig konijntje die barstensvol met energie zit.
  • Sobble (Water Pokémon): een hagedis Pokémon die zich onopvallend gedraagt.

 

Team Yell

Team yell is een groep herrieschoppers die overal op lijken te duiken waar de Gym Challenge je naartoe. Ze zijn fans van Marnie die kampioen wilt worden van de regio. Ondanks de goede bedoelingen van hun leider Piers om een soort fanclub te vormen om zijn jongere zusje toe te juichen, maar dan beginnen de bandieten te ver te gaan door haar rivalen lastig te vallen voor hun Gym Challenges en alles te doen om te voorkomen dat ze kampioen worden in plaats van Marnie.

 

Max Raid Battles

Max Raid Battles zijn een multiplayer-functie die gebruikmaakt van de Dynamax-functie. In de Wild Area vind je vaak gebieden waar een Dynamaxed Pokémon te vinden is. Deze kan je herkennen aan de met een rode lichtstraal die uit de kuil komt, maar als het een van de zeldzamere Pokémon is, heeft het een groot paars licht. Dit komt doordat er twee verschillende mogelijkheden heeft: een common set en een rare set. Om het te verslaan, moet je met maximaal 4 andere spelers spelen om het uit te vechten, waarbij één speler Dynamax met zijn eigen Pokémon kan activeren. Dit kan lokaal of online worden gedaan, maar als er nog geen drie spelers worden gevonden, worden Support Trainers toegevoegd, bestuurd door de computer. Max Raid Battles hebben een aantal limieten. Als 4 Pokémon’s worden uitgeschakeld of 10 beurten geweest zijn verlies je de wedstrijd. En hoe je verder komt in het spel hoe moeilijker de Raids worden.

Bekijk op deze pagina alle Pokemon ruilkarten.