Sint-Maarten 2021 

 In deze blog lees jij wat Sint-Maarten is en wat je op deze feestdag kan doen in 2021! In Nederland vieren mensen op 11 november 2021 Sint-Maarten. Kinderen lopen op de straat met lampionnen en bellen vervolgens aan de deuren in kleine groepjes om snoep of fruit te krijgen. In meeste Nederlandse gezinnen halen ze allerlei lekkernijen op deze dag. 

Dringend advies om geen Sint-Maarten te vieren in 2021 vanwege corona-virus 

Risiconiveau in de meeste regio's blijven hoog en neemt steeds toe. Daarom is het beter dat de ouders deze keer hun kinderen niet op straat meenemen om Sint-Maarten te vieren. Mocht je in een regio wonen waar het risiconiveau niet zo hoog is heb je dan mazzel want onze premier Mark Rutte zei in de persconferentie dat het lopen met lampionnen langs huizen op deze feestdag wel in kleine groepen door kan gaan. 

Alternatieven voor Sint-Maarten 

Wil je coronaproof Sint-Maarten vieren? Dat kan! Hierbij een aantal tips wat jij met je kinderen kunt doen op 11 november om het toch leuk te hebben. 

Verstop snoepjes achter elke deur in huis. 

Helaas kunnen de kinderen niet langs de deuren van andere mensen maar als alternatief kun je wel snoep achter elke deur in huis verstoppen, laat je kindjes natuurlijk wel zingen voordat ze van de snoepjes gaan genieten! 

Een luie avond 

Maak een lekker kopje thee of warme choco met slagroom en lees gedichten van Sint-Maarten voor aan je kinderen. Zo kan iedereen ontspannen en krijgen kinderen kennis over Sint-Maarten. 

Knutselen 

Hou een wedstrijd thuis en kom erachter wie de beste lampion kan maken. Je kunt met verschillende materialen om een lampion te knutselen, bijvoorbeeld: melkpakken, gekleurd papier, vouwblaadjes, stickers of verf. Geef de winnaar uiteraard een prijs!