Misschien toch anders. Kinderen zijn nu thuis en je mag misschien zelf ook thuis werken. Dat kan voor even leuk zijn maar ondertussen zullen kinderen zich vervelen. Ik heb dan voor mijn kinderen ondertussen activiteiten zitten oeken die ons gezamenlijk bezig houdt voor langdurige speelplezier. het nieuws mag je niet tegenhouden om thuis plezier te hebben!Misschien toch anders. Kinderen zijn nu thuis en je mag misschien zelf ook thuis werken. Dat kan voor even leuk zijn maar ondertussen zullen kinderen zich vervelen. Ik heb dan voor mijn kinderen ondertussen activiteiten zitten oeken die ons gezamenlijk bezig houdt voor langdurige speelplezier. het nieuws mag je niet tegenhouden om thuis plezier te hebben!

Gezelschapspellen

Je raadt het al een beetje... Gezelschapspellen. Een mooie moment om als familie en/of vrienden samen de tijd door te komen.  En om de jonge kinderen beetje mee te geven wat er nu rond speelt met de pandeme is er een gezelschapspel die het verduidelijkt met wat er zich nu speelt. bijvoorbeeld de Escape Room.Maar om er ook weer niet aan te denken kun je de ouderwetse spellen spelen die iedereen wel leuk vindt. Zowel jong en oud.

 ⦁ Mens Erger Je Niet

⦁ Memories ( van veel bekende televisieprogramma's)

⦁ Ganzenbord

⦁ schaken, dammen en sjoelen

⦁ Toppling tower het houtenspel


Knutselen

Kinderen kunnen soms wel verschillen. Niet iedereen kan van gezelschappsellen houden. Misschien is jouw kind of broertje/zusje een creatieve artiest. Misschien houden meerdere kinderen ervan om met hun handen te werken. Play-Doh is een leuke klei spel met verschillende thema's. Persoonlijk vindt ik Pizza bakkerij de leukste set van Play-Doh. Maak de mooise pizza's in jou bakkerij en versier je pizza's met de toppings die je meekrigt in de set. Laat je dan niet echt overlijden door de oveheerlijke pizza's die je kinderen gaan maken!Maar je kan ook tekenen. Hoe jonger je ermee begint des te beter je kan tekenen voor later. Dat hebben veel kinderen meegemaakt. Je kan tekenen met kleurpotloden, stiften krijt en pennen. Voor ieder wat wil!


Educatief

Onthoudt dat de basischolen 3 weken dicht blijven en daardoor kinderen wel achter gaan lopen. Voorkom dat alsjeblieft. Het is belangrijk om de kinderen zoveel mogelijk thuis mee te geven. Neem even uw tijd en ga spelletjes spelen die leerzaam zijn voor kinderen. probeer ze wat mee te geven met rekenen of taal en het leren van voorwerpen. Speelgoed En natuurlijk wil je ook nog uitrusten maar je kinderen willen dan weer stoom afblazen. Koop dan speelgoeddat je kinderen bezighoudt zodat zij een leuke momnt in hun slaapkamerhebben of in de woonkamer terwijl jij op je laptop aan het werk kan gaan of ondertussen kan koken en noem het mar op. 

 

Zo zie je maar weer! Het kan altijd leuker zijn als je positief bekijkt!