Soorten Speelgoed

Speelgoed is verkrijgbaar in verschillende soorten. Het wordt ingedeeld in verschillende categorieën en leeftijdsklasse. Bijna alles is verkrijgbaar van puzzels, spellen, knutselen tot aan buitenspeelgoed van speeltoestellen, fietsen, zandbakken en meer.

Onderstaand vindt u meer informatie over een bepaalde soort speelgoed.

Spellen
Een spel wordt het algemeen gespeeld vanwege het plezier men ermee heeft. Ze kunnen voor één persoon zijn, maar ook voor meerdere of in teams. Spellen zijn er ook weer in verschillende soorten zoals gezelschapsspellen, puzzels, computerspellen, bordspellen en meer.

Poppen
Het spelen met poppen is vaak bedoeld voor de doelgroep meisjes, maar ook steeds meer jongens spelen met poppen. Er zijn vele soorten poppen voor zowel kinderen als volwassen. De zachte variant wordt knuffel genoemd. De plastic poppen zijn er in verschillende soorten waarvan vaak bekend van de televisie zoals bijvoorbeeld Barbie.

Buitenspeelgoed
Buitenspeelgoed is speelgoed voor op straat. Het is er in vele vormen van speeltoestellen als speelhuisjes, glijbanen tot aan kinderfietsen, waterpistolen, trampolines en meer.

Bekijk de onze sectie ‘Speelgoed en leeftijd’ om te zien welk speelgoed het beste past bij welk leeftijd.